Natuurrijke omgeving aan de Semois

Ontspanning en activiteit in de Belgische Ardennen

Bohan

Het pittoreske dorpje Bohan met zijn leuke terrasjes en restaurantjes ligt op 200 m. loopafstand van Camping la Douane. U bent hier in de provincie Namen in het Frans sprekende deel van België: Wallonie! Wist u dat Bohan slechts op 2 kilometer van de Franse grens ligt? U kunt dus ook op bezoek gaan in Frankrijk in 1 van de mooie dorpjes die in de buurt liggen, bv. Charleville. In Bohan zelf bevindt zich ook het vertrekpunt van vele wandelingen te voet, te paard, of met de fiets. Er zijn diverse gemarkeerde routes. Indien u graag het avontuur opzoekt kunt u in Bohan een kajak huren en de rivier de Semois ontdekken. Jaarlijks worden er vele evenementen georganiseerd in het dorp: avondmarkten, rommelmarkten, kermis, een groot kampvuur, vuurwerk,… In Bohan ben je echt op vakantie!!

Activiteiten

Bent u graag in de buitenlucht, dan bent u hier op de goede plaats. Wandelen, fietsen, mountainbiken, kajakken, vissen en noem maar op. Zowel de rustige beoefenaars als de fanatiekelingen kunnen gebruik maken van de tientallen kilometers gemarkeerde wandel-, fiets-, en paardrijd-routes. Voor hengelaars is de rivier de Semois een waar paradijs, er zijn ook meerdere beekjes, de forelriviertjes genaamd waar u naar hartenlust kunt vissen. Hier kunt u een visvergunning online bestellen.

Wandelroutes

Hier vindt u de mooiste wandelroutes in Bohan en omstreken.

Kajakken

Beginner of expert, kajakken is voor iedereen. Doorkruis heel mooie dorpjes als Botassart, Poupehan, Rochehaut, Frahan, Alle sur semois, Vresse en Membre, van Bouillon tot Bohan. Stap in een van de mooiste avonturen met de kajak in Wallonië!

Parc animalier de Boullion

Laat u meevoeren door de boeiende dierenwereld en maak kennis met meer dan 500 dieren en 90 diersoorten van heinde en verre.

Récréalle

Het recreatiecentrum ligt langs de Semois in Alle, hier kunt u diverse sporten beoefenen, zoals  kano/kayak op de Semois, baden, mountainbiken, segway rijden, muurklimmen, electrische quads rijden, mini golven, bowlen, trampoline etc.

Kasteel van Bouillon

Het Kasteel van Bouillon is een schitterend bouwwerk uit de Middeleeuwen en vandaag de dag kunt u terug in de tijd van de ridders. U kunt het Kasteel van Bouillon bezoeken en zelf ervaren hoe het is om op een kasteel te wonen. Het Kasteel is schitterend gelegen in het hart van de stad Bouillon en is met de auto goed bereikbaar. Vanuit het Kasteel heeft u een schitterend uitzicht op de stad, de rivier de Semois en de Vallei van de Semois.

Tijdens een bezoek aan het Kasteel van Bouillon krijgt u bij de ingang een plattegrond. Als u deze volgt, dan komt u langs alle delen van het kasteel. Op de grote binnenplaats kunt u genieten van een roofvogelshow met grote valken. Ook kunt u de diverse vogels bekijken die gekooid zitten op de kleinere toren.

Bison Ranch

In Orchimont kunt u een bezoek brengen aan de Bison Ranch. Hier kunt u kennis maken met een grote kudde bizons zoals die vroeger leefden in het Amerikaanse wilde westen. U kunt plaatsnemen in een huifkar die u brengt naar de kudde. Onderweg vertelt een gids over de geschiedenis van de bizon. In de winkel kunt u vlees en westernproducten kopen. Alle bizon producten zijn van de ranch afkomstig. In de saloon kunt u de lekkerste gerechten eten. Super leuk om te doen met kinderen!

Bij de receptie hebben wij diverse folders en wandelkaarten beschikbaar.