Kamperen in de Ardennen

Camping La Douane ligt in het natuurlijke hart van de Ardennen nabij het dorpje Bohan, gelegen aan rivier de Semois. Kamperen in de Ardennen aan de oevers van de rivier waar ieder zich kan uitleven dankzij de ruime kampeerplaatsen. Zorg dat je voorzien bent van een kampeermiddel en een goed humeur, meer heb je niet nodig voor een geslaagde kampeervakantie in de Belgische Ardennen. Bekijk onze mogelijkheden om te kamperen in de Ardennen.

Bekijk ons volledige aanbod

Kamperen in de Ardennen aan het water

Gelegen in het dal van de Belgische Ardennen, vlakbij de Franse grens, ligt Camping La Douane. De camping is gelegen tussen de ongerepte natuur met prachtige uitzichten over de beboste heuvels van de Ardennen. Rustgevend kamperen in de Ardennen aan het water van de Semois, waar het heerlijk vertoeven is in de zomer. Kom met je tent naar de Ardennen om te kamperen op onze camping met ruime plekken, waar je kunt genieten van spectaculaire uitzichten.

Kamperen in de Ardennen met tent

Heb jij je tent al ingepakt? Want kamperen met een tent in de Ardennen is iets wat je gedaan moet hebben! De omgeving van de Belgische Ardennen strekt zich uit van het noordoostelijke deel in België tot aan het Zuiden bij Belgisch Lotharingen. In het Zuiden wordt plaatselijk wijn verbouwd, omdat het daar warmer is dan in de rest van het land. In het noordwesten vind je gebieden met weiden, akkers en bossen. Vlakbij ligt ook de Fagne-Famenne waar uitgestrekte naald- en loofbossen, weilanden en verre heuvels te vinden zijn.

Camping La Douane bevindt zich in het zuiden van al dit moois. Dus plan je avontuur en pak de kampeerspullen alvast in, want kamperen aan het water van de Semois in de Ardennen betekent voor jouw vakantie direct een goed begin!

Kamperen in de natuur van de Ardennen

Het gebied van de Belgische Ardennen valt onder te verdelen in verschillende regio’s met ieder zijn eigen prachtige kenmerken. Niet voor niets komen veel mensen van buiten België graag kamperen in de Ardennen, je bent hier volledig omringd door de natuur. De dichte bossen, kabbelende rivieren, mooie plekjes, verschillende grotten, heuvels en vlaktes zorgen voor vele avonturen wanneer je gaat kamperen in de natuur van de Ardennen.

Activiteiten tijdens kamperen in de Ardennen

Kamperen in de Ardennen met je tent is leuk, maar wat het nog veel leuker maakt zijn de talloze mogelijkheden en activiteiten die geboden worden in dit natuurrijke gebied! Bohan ligt in de gemeente Vresse-sur-Semois, een regio met een enorme variatie aan prachtige landschappen waardoor de regio wordt gevormd als toeristische trekpleister.

Ben jij een sportieveling? Kom dan kajakken, hiken of abseilen in de Ardennen. Houd je van kunst en cultuur? Dan is het historische kasteel van Bouillon echt iets voor jou! Ben jij groot fan van Belgische bieren? Bezoek dan eens de abdij van Orval of de brouwerij van de Venen. Voor de avonturiers onder ons zijn er de grotten van Pont d’Arcole, de grotten van Han en de grotten van Neptunus. Om nog maar te zwijgen over de natuur, historie uit de tweede wereldoorlog, pittoreske dorpjes en de restaurantjes in de omgeving. Kortom: voor ieder wat wils aan activiteiten, wanneer je gaat kamperen in de Ardennen.