Faciliteiten & activiteiten

Hondvriendelijke camping in de Belgische Ardennen

La Buvette

Wij hebben een gezellig kantine met een terras, hier kunt u een hapje en een drankje nuttigen. Natuurlijk ontbreken de speciale biertjes niet op onze kaart. Op ons terras kunt u van de zon genieten en ondertussen de kinderen op de speelplaats in de gaten houden.

We hebben een friterie en u kunt pizza's eten op ons terras of lekker meenemen naar uw kampeerplaats. De kantine is in het hoogseizoen de gehele dag open van 10:00 uur tot 22:00 uur. In het laagseizoen is de kantine en friterie alleen geopend in de weekenden. 

Elektriciteit

Alle 95 kampeerplaatsen hebben elektriciteitsaansluiting CEE. Men kan maximaal 16A gebruiken, vergeet u niet een Euro-verloopstekker mee te nemen. 

Wasserette

Bij de receptie kunt u tegen betaling de sleutel mee krijgen voor de wasmachine en/of de droger.

Kampvuur maken

Na een relaxte dag of een dag vol uitdagende activiteiten is er eigenlijk niks fijner dan met een drankje bij het kampvuur zitten. Het geknetter van het hout, de warmte en de gezelligheid. Ook op de kampeerplaats mag men een klein vuurtje maken (minimaal 30cm. van de grond). Bij ons heeft u de mogelijkheid een vuurkorf te huren (zolang de voorraad strekt).  Het is verboden om op de camping en rondom de camping hout te sprokkelen. Regelmatig is er op het terras een kampvuur te vinden, neem gerust uw gitaar mee voor een liedje!

Speeltuin

Aan het terras grenst een speeltuin met speeltoren, glijbaan, schommels waar de jongere kinderen kunnen spelen.

Sanitair

Een schoon sanitair staat bij ons op de eerste plaats. Het sanitair wordt regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt. Zowel de douches, toiletten als al het overige sanitair zijn gescheiden voor dames en heren. In ons sanitair is toilet papier aanwezig.

Afvalscheiding

Camping La Douane geeft blijk van een eco-verantwoordelijke houding, door actief deel te nemen aan het behoud van het milieu en duurzame ontwikkeling. Onze camping ligt in een beschermd natuurgebied dat iedereen uitnodigt tot respect voor het milieu, zodat Camping La Douane een unieke plek blijft waar iedereen zich goed voelt, dichtbij de natuur.

Dit houdt in dat wij het afval scheiden.

Wij hebben een glascontainer, een papier- en kartoncontainer, PMD container en een restafvalcontainer.

Internet

Bij de kantine La Buvette en op het terras kunt u gratis op internet met uw eigen laptop, mobiel of iPad.

Hondvriendelijke camping

Honden zijn van harte welkom op onze camping. Het is zelfs een uitermate geschikte plek om met uw hond heen te gaan vanwege de mooie wandelingen die er in de omgeving te maken zijn. Let er wel op dat er in Belgiƫ overal een opruimplicht geldt. U kunt via de entree van het terrein af om uw hond zijn behoefte te laten doen. Mocht het onverhoopt toch op de camping gebeuren dan verzoeken wij u dit op te ruimen. Voor honden geldt te allen tijde een aanlijnplicht.

Sport en Spel

Vlak bij het terras vindt u een petanque-baan, in de kantine diverse gezelschapsspellen die je kunt gebruiken.

Vissen

In de rivier de Semois kan men vissen, maar met een visvergunning. Er wordt vaak gecontroleerd door de boswachter. Een visvergunning kunt u hier: online aanvragen of op elk Waals postkantoor.