Faciliteiten & activiteiten

Hondvriendelijke camping in de Belgische Ardennen

La Buvette

Wij hebben een gezellig kantine met een terras, hier kunt u een hapje en een drankje nuttigen. We bieden in het voorseizoen voornamelijk friet en snacks. Natuurlijk ontbreken de speciale biertjes niet op onze kaart. Op ons terras kunt u van de zon genieten en ondertussen de kinderen op de speelplaatsen in de gaten houden.

De kantine is in het hoogseizoen de gehele dag open van 10:00 uur tot 23:00 uur. In juli en augustus heeft de keuken een kleine kaart en er is een mogelijkheid om friet en snacks mee te nemen. De keuken is dan geopend van 18:00-20:00.

In het laagseizoen is de keuken niet geopend.

Elektriciteit

Alle 95 kampeerplaatsen hebben elektriciteitsaansluiting CEE. Men kan maximaal 16A gebruiken, vergeet u niet een Euro-verloopstekker mee te nemen. Mocht u deze toch vergeten dan kunt u deze op de camping kopen.

Wasserette

Bij de receptie kunt u tegen betaling de sleutel mee krijgen voor de wasmachine en/of de droger. Er staat ook een strijkplank met strijkijzer in de wasserette.

Kampvuur maken

Na een relaxte dag of een dag vol uitdagende activiteiten is er eigenlijk niks fijner dan met een drankje bij het kampvuur zitten. Het geknetter van het hout, de warmte en de gezelligheid. Ook op de kampeerplaats mag men een klein vuurtje maken, maar alleen in een traditionele barbecue (minimaal 30cm. van de grond). Bij ons heeft u de mogelijkheid een te huren (zolang de voorraad strekt). Het is niet toegestaan een vuurkorf of vuurschaal of wegwerp-barbecue te gebruiken. Het is verboden om op de camping en rondom de camping hout te sprokkelen. Regelmatig is er op het terras een kampvuur te vinden, neem gerust uw gitaar mee voor een liedje!

Speeltuin

Aan het terras grenst een speeltuin met speeltoren, glijbaan, schommels en een trampoline waar de jongere kinderen kunnen spelen.

Sanitair

Een schoon sanitair staat bij ons op de eerste plaats. Het sanitair wordt regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt. Zowel de douches, toiletten als al het overige sanitair zijn gescheiden voor dames en heren. In ons sanitair is toilet papier aanwezig.

Internet

Bij de kantine La Buvette en op het terras kunt u gratis op internet met uw eigen laptop, mobiel of iPad.

Kindvriendelijke camping

Voor gezinnen is het prima vertoeven op onze camping. In het hoogseizoen organiseren wij regelmatig leuke activiteiten voor de kinderen. Een aantal van deze activiteiten zijn ook al voor jongere kinderen geschikt. Verder hebben wij een tafeltennistafel, voetbaltafel, volley/voetbalveld en diverse spelletjes in de kantine staan. Voor de jongere kinderen is er vermaak in onze speeltuin. Buiten de dingen die wij voor uw kroost aanbieden staat onze camping midden in de natuur, voor menig kind is dit al prachtig!

Hondvriendelijke camping

Honden zijn van harte welkom op onze camping. Het is zelfs een uitermate geschikte plek om met uw hond heen te gaan vanwege de mooie wandelingen die er in de omgeving te maken zijn. Let er wel op dat er in Belgiƫ overal een opruimplicht geldt. U kunt via de entree van het terrein af om uw hond zijn behoefte te laten doen. Mocht het onverhoopt toch op de camping gebeuren dan verzoeken wij u dit op te ruimen. Voor honden geldt te allen tijde een aanlijnplicht.

Sport en Spel

Vlak bij het terras vindt u een petanque-baan, een tafeltennis tafel. In de kantine diverse gezelschapsspellen die je kunt gebruiken. Aan het einde van de rechterkant van de camping ligt er een grasveld waar je kunt voetballen, volleyballen enz.  

Vissen

In de rivier de Semois kan men vissen, maar met een visvergunning. Er wordt vaak gecontroleerd door de boswachter. Een visvergunning kunt u hier: online aanvragen of op elk Waals postkantoor.